Igazi kuriózum az apartman udvarán álló szelfiágyú, amelynek legfőbb célja az örömszerzés, ezért csak szelfiket lehet vele lőni.

Az ágyú „Gábor Áron rézágyúja” alakhű változata.

A cső 130 cm hosszú, 300 kg tömegű, a sásdi TSZ kovácsműhelyében készült. A talphoz 7 cm vastag légszáraz tölgyfát használtak, 250 cm hosszú, tömege 200 kg, Magyar Sándor sásdi bognármester munkáját dicséri.

Az ágyú – visszaélesítés után – alkalmas valódi feketelőporos lövésre is. Jó minőségű lőporból 20 dkg felel meg egy töltetnek.

Talán vannak, akik emlékeznek még arra, hogy 2000 szilveszterén, az Erzsébet hídon telepített hatalmas tűzijáték az év utolsó 10 másodpercének visszaszámlálásával kezdődött, ami 1-1 ágyúlövés volt a hídon felállított 10 ágyúból. Az első, nyitólövést ebből az ágyúból adták le. A kivitelező Pyro-Technik Kft. vezetője Tóth Ferenc – aki a modern hazai tűzijátékozás megteremtője és mai napig meghatározó alakja – ajándékozta ezt az ágyút az apartman tulajdonosának a közös munka emlékére.

Ráadás tény: ez igazából nem is ágyú, hanem tarack, ami az ágyúnál rövidebb csövű löveget jelent. Röppályája íveltebb, aminek következtében alkalmas az ágyú által el nem érhető, takarásban levő területek elérésére is.